Avondje uit? Bezoek een sauna

20 augustus 2012 door  
Geplaatst in Dagje weg, Er op uit

sauna1In de alledaagse hectiek van werken, carrière nastreven, kinderen grootbrengen, huishouden voeren en sociale contacten onderhouden vergeten wij vaak dat we ook tijd moeten vrijmaken om te ontspannen.

Tijd voor jezelf nemen, tijd voor je partner, even niets doen. Dit is het perfecte moment om een bezoek te brengen aan een sauna.

Een saunabezoek of een bezoek aan een wellnesscenter is een leuk idee om samen met partner of met vrienden een avond door te brengen. Een hele dag is ook heerlijk, maar dit vergt iets meer organisatie. (Oppas, vrij nemen van je werk enz.) Een bezoek aan een sauna is véél meer dan de hele avond alleen maar zwetend in een veel te hete saunacabine doorbrengen, het is ook het gevoel van totale ontspanning, de opgebouwde vermoeidheid en stress helemaal van je afglijden in het warme water of er lekker uitstomen, lekker een baantje trekken of gewoon even met een drankje bijpraten bij een openhaard.

De meningen over saunabezoeken zijn verdeeld, maar wij gaan ons best doen jou te overtuigen dat een sauna een bezoek waard is en dat je ontspannen en relaxed weer richting huis gaat. 

Indien je nog nooit in een sauna bent geweest, denk dan aan het volgende: 

 • In meeste sauna’s ben je bloot. Er zijn echter wel sauna’s waar er op bepaalde dagen de bezoekers in zwemkleding mogen.
 • Ga niet gelijk in de warmste sauna, maar zorg voor een geleidelijke opbouw. Je hoeft niet bij je eerste bezoek alle sauna’s te hebben geprobeerd. Begin langzaam en bouw het geleidelijk op.
 • Meestal hangt er informatie over de aanbevolen duur en soort sauna in of buiten de saunacabine. Lees deze even goed na voordat je erin gaat zitten.
 • Vaak vraagt men bij aankomst of je bekend bent met een sauna en de werking. Vraag om een korte rondleiding.

Laat je niet afschrikken door het idee dat je alleen maar zwetend in hele hete cabines komt te zitten. In een goed uitgeruste saunacomplex heb je altijd een aantal faciliteiten zoals een verwarmd zwembad, koude dompelbad, bubbelbad, Turkse stoomcabine (menthol), infrarood sauna. Er is veel verschil in mooie aangeklede, schone sauna’s maar dit is ook een kwestie persoonlijke smaak en van uitproberen. 

TIPS om je uitgaven tijdens een saunabezoek te beperken: 

 • Neem je eigen handdoeken, slippers en badjassen mee. Zeker als je met z’n tweeën bent, kan dit een paar tientjes schelen.
 • Neem een flesje water mee. (Let wel op de regels van het saunacomplex. In sommige gevallen is dit  niet toegestaan.)

Reacties

2 Reacties op "Avondje uit? Bezoek een sauna"

 1. Joyce van der Tol op 9 december 2009 4:38 pm 

  Ik wil heel graag weten waar de sauna/het bad van de foto te vinden is! Wie helpt mij?

 2. eeke op 20 februari 2011 6:52 pm 

  Hihi, dat vroeg ik mij ook al af! Waar is die beauty van een sauna! ik wil!

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...