Top 5 gratis bezienswaardigheden in Londen

27 augustus 2012 door  
Geplaatst in Er op uit, Stedentrips, Weekendje weg

Ook in het mooie, bruisende Londen kom je gratis bezienswaardigheden tegen. Je moet het alleen wel weten. Het openbaar vervoer in en om Londen is erg goed geregeld, dus vervoer kan geen excuus zijn om deze bezienswaardigheden niet te bezoeken.

1. De wisseling van de wacht (Changing of the Guard)

De wisseling van de wacht bij Buckingham Palace is een van de meest bekende ceremonies in Londen. De wachter verlaat 3 minuten voor de wisseling de Wellington Barracks en loopt onder begeleiding van fanfare naar Buckingham Palace. Deze ceremonie duurt in totaal circa 40 minuten. Kijk op de royal website voor meer informatie aangaande de tijden.

2. Petticoat Lane market

Petticoat Lane market is een enorm grote markt met meer dan 1000 marktkramen verspreid over twee straten, met een ongelooflijke variatie in schoenen, kleding, huishoudelijke artikelen. De markt is ook op zondag te bezoeken. Bekijk eerst van de voren de openingstijden.

3. Harrods

Harrods is een attractie op zich. Met een oppervlakte van 90,000 m2 en ruim 330 verschillende afdelingen is Harrods het grootste warenhuis ter wereld. Harrods assortiment is groot: dames-, heren- en kinderkleding, elektronica, sieraden, huisdieren, accessoires voor huisdieren, speelgoed, eten & drinken, gezondheidsproducten, schoonheidsproducten, huishoudartikelen, meubels en nog veel meer! Ook mode liefhebbers kunnen zich prima vermaken, want vrijwel elk bekend merk is er te vinden: Balenciaga, Bottega Veneta, Burberry, Louis Vuitton, Marc Jacobs en nog veel meer.

4. Ceremony of the Keys

Dit is een traditie die al 700 jaar lang elke avond plaatsvindt bij de Tower of London. De zogenaamde Chief Yeoman Warder, in een lange rode jas, Tudor hoed en met een kaars in zijn hand, sluit de hoofdpoort af en geeft de sleutels aan de Resident Governor van de Tower. Toegangskaartjes hiervoor zijn gratis, maar moeten wel twee maanden van tevoren schriftelijk worden besteld.

5. Bank of England Museum

The Bank of England Museum vertelt ons het verhaal van de Bank of England vanaf de oprichting in 1694 tot aan tot aan zijn hedendaagse rol als Centrale Bank van Engeland. De bank heeft een eigen collectie boeken, documenten, gouden staven, munten en bankbiljetten. Ook hangen er diverse wapens die vroeger gebruikt zijn om de bank te verdedigen tegen bankrovers.

 

Reacties

1 Reactie op "Top 5 gratis bezienswaardigheden in Londen"

  1. Robe de mariée op 11 mei 2012 9:37 am 

    it’s a very good Article,thank you very much!

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...