Overnachten bij de Ierse boer

20 augustus 2012 door  
Geplaatst in Vakantie

ierlandEen leuke en originele manier om Ierland te verkennen is logeren bij de Ierse boer. Je leert het eiland kennen en ook de gastvrije inwoners. Je komt in huis bij de lokale bevolking en je proeft de echte Ierse sfeer. Ieren zijn een gastvrij volk met vele tradities, volkmuziek en lekker eten en drinken.

De Ierse boeren hebben zich verenigd in een initiatief genaamd de Irish Farmhouse Holidays. (http://www.irishfarmholidays.com/ifh/index.cfm) Via deze organisatie is in heel Ierland B&B accommodaties te boeken, maar ook verblijfsmogelijkheden voor langere periode zijn mogelijk. Eén of twee weken rondtrekken langs de mooiste plekjes en logeren bij Ierse boeren. Een vakantie die ook heel goed geschikt is voor gezinnen.

Er zijn talloze activiteiten, naast het verkennen van het eiland, zoals golf, vissen, paardrijden, mooie wandeltochten. Door het grote aanbod aan overnachtingen is het logeren op geschikte locaties, zoals in de buurt van de ferries of luchthaven ook mogelijk.

Een verblijf bij de Ierse boeren is een heel leuk moment om:

  • Het echte Ierse leven en de werkzaamheden op de boerderijen van dichtbij meemaken.
  • De tradities en cultuur van het land op te snuiven.
  • Tips uit eerste hand te krijgen, lokale producten, lekkernijen, weetjes uit de omgeving, de mooiste plekjes, wie weet dat beter dan de lokale bevolking.

Klein stukje informatie over Ierland:

Ierland is een eiland ten Westen van Groot Brittannië. Het eiland is circa 84.500 km2 groot en heeft vele meren en richting de kust is het landschap heuvelachtig/bergachtig. De hoofdstad van Ierland is Dublin.

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...