Vakantieveiling

16 juli 2012 door  
Geplaatst in Dagje weg, Vakantie, Weekendje weg

koffersKlinkt een vakantie naar een verre oord of naar een tropisch paradijs voor een spotprijs je als muziek in de oren? In Amerika en Engeland waren de vakantieveilingsites al ontzettend populair en in Nederland kunnen we er inmiddels ook wat van. De veilingsites zijn niet meer weg te denken.

Het aanbod op de veilingssites is ontzettend uitgebreid, waar we tot een paar jaar geleden hoofdzakelijk op vakanties konden bieden, is het aanbod op de dag van vandaag uiteenlopend van weekendjes weg tot cursussen, workshops en ook toegangskaarten voor musicals. Maar natuurlijk staan nog de leuke reisjes nog centraal. De bestemming van de aangeboden reizen kunnen variëren van luxe cruisen tot het verblijf op een bungalowpark in Nederland. Ook vliegtickets, complete arrangementen en accomodaties worden per opbod van de hand gedaan.

Welke soorten veilingen kennen we en hoe werkt het:

 • Een veiling bij opbod

Een veiling start meestal bij 0 euro. Dit bedrag kan telkens verhoogd worden door de volgende bieder. (Er kan een bodemprijs worden ingesteld bij de duurdere arrangementen en/of reizen.) De looptijd van een veiling kan variëren van 1 dag tot een paar dagen.

 •  Veiling bij afslag

De verkoper bepaalt een te hoge startprijs en laat deze steeds zakken totdat iemand akkoord gaat. Meestal wordt hierbij gebruikgemaakt van een klok. Onder meer bloemenveilingen werken op deze wijze. Wanneer de prijs onder een bepaalde waarde zakt wordt de klok stilgezet en komt er geen transactie tot stand.

De belangrijkste tips bij het bieden op een  vakantieveiling:

 • Zorg dat je goed je huiswerk doet en weet wat de werkelijke de reis werkelijk waard is.
 • Niet overenthousiast blijven bieden want dan is een betere tip voor jou: een avondje naar Holland Casino.
 • Check goed wat er wordt aangeboden, lees de actievoorwaarden nauwkeurig. Mag de reis worden doorverkocht, mag de reisdatum worden aangepast, mag de accommodatie worden aangepast, mag er überhaupt iets worden aangepast.
 • Komt de reisdatum overeen met je geplande vakantieperiode en indien dit niet het geval is, is de reisdatum te wijzigen door beide partijen.

                - Mag de reisdatum door jou zelf worden aangepast?

                - Mag de reisdatum door de aanbieder van de vakantie worden aangepast?

 • Verdiep je goed in de sites die deze reizen aanbieden. Er is in Nederland maar een grote vakantieveilingsite en dat is www.inpakkenenwegwezen.nl. Dit is de echte specialist op het gebied van vakantieveilingen.
 • Let op: Als hoogste bieder ben je verplicht de reis of het arrangement ook af te nemen.

Let op:

Het is over het algemeen verplicht om je aan te melden op de aangeboden nieuwsbrief. De vergaarde e-mailadressen worden vervolgens doorverkocht aan andere bedrijven. De kans is groot dat je bestookt wordt met emails van bedrijven waar je nog nooit van gehoord hebt, maar die wel gegevens van je bezitten. Een mogelijke oplossing is een tijdelijke emailadres nemen, zoals van Hotmail of Gmail.

Particulier aangeboden reizen

Particuliere reizen kunnen ook erg interessant zijn. De reizen van particulieren worden meestal aangeboden omdat er vanwege onvoorziene omstandigheden de geplande reis geen doorgang kan vinden en er geen sprake is van uitkering van een annuleringsverzekering. De prijs kan daardoor erg aantrekkelijk zijn omdat de aanbieder dan toch nog iets krijgt. Als de reis niet wordt doorverkocht, krijgt de aanbieder helemaal niets terug van de door hem betaalde reissom.

Vertel ons je succesverhalen en wellicht publiceren wij jouw eigen succesverhaal op onze site.

Successen moet je delen!!

Zie contactpagina.

Reacties

27 Reacties op "Vakantieveiling"

 1. joyce op 15 mei 2009 10:11 pm 

  ben in de mei vakantie een heerlijk weekendje naar Limburg geweest voor 23 euro via vakantieveiling.nl
  top

 2. Chantal op 23 juli 2009 12:15 pm 

  Als je iets doet; let dan goed op de normale prijs! Ik zie op vakantieveilingen.nl reizen over de toonbank gaan die echt aanzienlijk duurder verkocht worden dan ze bij eht reisbureau zijn. Het toppunt was dat ik een hotelbon weg zag gaan voor E75, terwijl er op de pagina zelf werd vermeld dat je hem ook direct kon bestellen voor E39!!

 3. Symen op 24 juli 2009 10:36 am 

  Het is inderdaad belangrijk om goed te kijken wat er in een arrangement zit, zodat je precies weet waar je op biedt. Het kan zeker geen kwaad om ook op andere sites te kijken om je maximale prijs te bepalen.

  Overigens kun je op de foto’s en logo klikken om naar de site van de aanbieder te gaan.

  Daarnaast wil ik graag benadrukken dat we geen email adressen verkopen. We gaan zeer zorgvuldig om met de gegevens van onze bieders. En daarnaast is het ook gewoon verboden.

 4. Rene Wauters op 3 augustus 2009 7:24 pm 

  Ik heb per ongeluk mijn reservering twee maal betaald.Ik ben al weken bezig om mijn geld terug te krijgen. Ze begrijpen daar kennerlijk iets niet.En op mails reageren ze niet. Jammer dat ze hun naam zo te grabbel gooien en on-profesioneel.Morgen telefonisch proberen

 5. jansen op 20 augustus 2009 12:53 pm 

  Wij zijn dit jaar nu voor de vierde keer met vakantieveiling weggeweest
  1 keer een midweek voor 6 euro
  1 keer een weekend voor 20 euro
  en 2 keer een week voor 30 euro
  ideaal zo,n site
  heb ook 1 keer geboekt terwijl wij deze week niet konden
  heb andere mensen gevonden en die waren dik tevreden en het was ook geen punt volgens vakantieveiling
  dus al met al een super ervaring
  groetjes

 6. Hans op 24 september 2009 2:03 pm 

  Ik heb een vraag:
  aan wie moet je betalen? Aan de organisatie vakantie-veilingen of aan de aanbieder? Ik lees daar verschillende verhalen over.
  Ook over dubbele vorderingen, c.q aanmaningen.

 7. Gertrades op 20 maart 2010 11:28 pm 

  Mensen, let allemaal goed op bij deze site want ikzelf en vele anderen hebben opgemerkt dat ze zelf meebieden, met enorme bedragen, oplichterij dus!!! Lees maar want iedereen er van vind:
  http://www.gekopklanten.nl/ongerubriceerd/%E2%80%98geheime-bieders%E2%80%99-verhogen-de-prijs-op-vakantieveilingen/

  http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=24&t=66751

  iedereen is er over eens, nooit meer meebieden bij dit bedrijf!

 8. Guus op 14 mei 2010 4:05 pm 

  ik heb via http://www.hotelkamerveiling.nl twee keer een veiling gewonnen. Was best leuk om te doen en het resultaat was ook goed, voor 30 euro een hotelbon waar ik kon kiezen uit 18 hotels…

  vakantieveiling.nl gaat het verhaal dat het oplichting is, kijk maar op sites zoals radar etc… maar hebben wel ook andere dingen als hotels… tja.. voor hotels is het gewoon duidelijk voor mij, hotelkamerveiling.

 9. Annemiek op 13 juli 2010 12:24 pm 

  ik had in het begin ook veel goedkope weekendjes via vakantie veiling maar nu bied ik niet meer, doordat er zoveel mensen meebieden, zijn de prijzen eigenlijk altijd gelijk of nog hoger dan normaal.
  wel zijn er een aantal sites die nu ook mee zijn gaan doen, waarvan http://www.biedenboek.nl er het meeste op lijkt. hier kan je nog echt goedkoop meebieden.

 10. WIm op 6 november 2010 9:20 am 

  Hebben al verschillende keren arragementen via vakantieveiling.nl gedaan. Wellness, hotels e.d.. Altijd zeer goed bevallen. Betalingen via IDEAL rechtstreeks aan vakantieveiling.nl en meestal in het hotel nog een paar euro toeristenbelasting. Nog nooit problemen gehad. Je betaald de veiling en krijgt per omgaande mail een waardebon waarmee je bij de aanbieder zelf het arragement boekt. Laats iets verkeerds ingetikt en rechtstreeks met het hotel gemaild, werd zonder enig probleem gewijzigd.
  Let wel op!! Er wordt vaak te veel geboden. Kijk goed op de site van de aanbieder wat het gebodende daar kost als je het rechtstreeks boekt. Gaan de biedingen erover heen, stoppen met bieden.

 11. Remco op 27 januari 2011 2:28 pm 

  Ik vraag me af of de medewerkers van vakantieveilingen.nl zelf meebieden om de prijzen kunstmatig hoog te houden…zij moeten er immers ook aan verdienen…

 12. Marc op 7 maart 2011 10:10 pm 

  even commentaar op het puntje: Verdiep je goed in de sites die deze reizen aanbieden. Er is in Nederland maar een grote vakantieveilingsite en dat is http://www.inpakkenenwegwezen.nl.??.

  lijkt mij dat je http://www.vakantieveilingen.nl bedoelt?

  echte topsite. veel leuke uitjes aan te danken

 13. soraya de bruin op 10 april 2011 10:22 pm 

  Ik heb op 2 kaartjes geboden voor een 90 party en heb gewonnen maar kreeg een mail dat ik de kaarten uiterlijk 48 uur voor aanvang per mail zou krijgen heeft iemand dit al keer meegemaakt???????????
  wil weten of ik ze wel krijg
  groetjes soraya

 14. Hans op 25 april 2011 4:07 pm 

  Heb zelf twee reizen en een leuke motorcursus kunnen binnenslepen via vakantieveilingen voor een mooie prijs. Elke keer snel de bevestiging binnen en bij vragen waren ze goed bereikbaar. Ik vind het een top idee en heb goede ervaringen….ga zo door!

 15. Annet op 9 juli 2011 3:52 pm 

  Vakantieveilingen was 1,5 tot 2 jaar geleden leuk,Nu inderdaad is het moelijk nog iets leuks goedkoop te krijgen mensen bieden soms meer dan de normale prijs of drijven de prijs op door iedere keer met grote bedragen omhoog te gaan, Verschil is ook dat er de veiling niet meer snachts doorgaat iets wat voorheen wel het geval was,Veel mensen verzuimen om te kijken wat iets daadwerkelijk kost!

 16. Annet op 9 juli 2011 3:58 pm 

  Voorbeeld hiervan is Preston Palace ik probeer al dagen een bon te bemachtigen , Voorheen gingen die altijd rond de 100 euro, Nu liggen de prijzen toch echt tussen de 30 en 50 euro hoger, Soms nog meer ,Voor een weekendje is het nog steeds goedkooper…..maar voor die prijzen gingen de doordeweekse dagen er ook uit , Terwijl als de mensen even naar hun site waren gegaan ze hadden gezien dat de normale kosten 120 euro waren geweest

 17. Annet op 9 juli 2011 4:00 pm 

  Wat ik nog wel even moet vermelden dat met de met de veilingsite oftewel Preston palace nooit problemen zijn geweest, Alles is altijd netjes en voorspoedig verlopen

 18. Yvana H op 27 juli 2011 8:33 pm 

  Vakantie veilingen is oplichting. Ik ben al de hele dag aan het proberen om goedkoop kaartjes te krijgen voor een pretpark maar er wordt constant meteen in een keer MINSTENS 30 euro geboden. Volgens mij zitten er gewoon mensen van de instelling zelf achter de pc zodat de bedragen niet te laag zijn. Ik heb 3 klachten ingediend en nog geen reactie gekregen. Ik had mijn naam veranderd in: er wordt al de hele dag meteen voor 30 euro geboden. Hebben ze mijn account geblokkeerd ;) Mocht natuurlijk de waarheid niet aan anderen laten weten!
  Er staat overigens ook dat de kaartjes ter waarde van 62 euro zijn. Ik heb het uitgerekend op de site van het pretpark zelf en kom op een lager bedrag uit.

 19. Hans Terpstra op 28 juli 2011 7:58 pm 

  De meest enthousiaste reacties zijn van twee jaar terug. Toen kon ik ook nog wel wat leuks doen, al was het niet spectaculair. Vandaag de dag is het zo populair dat je uiteindelijk net zo veel kwijt bent als via een normale site.

 20. joop op 3 augustus 2011 10:17 am 

  ik ben altijd sceptisch met rekenningnummers doorgeven met profiel aanmaken.
  en ik heb zo’n gevoel dat hier medewerkers van die site hier hun goede ervaringen neerzetten

 21. Ton op 4 augustus 2011 1:57 pm 

  Meerdere malen concerten geboekt via vakantieveiling, altijd voor minder dan 50% van de orginele prijs de kaarten kunnen kopen.
  Ik snap nooit waarom mensen al bieden ruim voor het einde van de veiling, dit bod wordt altijd overboden waardoor de prijs onnodig wordt opgedreven. Ik bied altijd (indien de prijs nog zeer aantrekkelijk is) ca. 3 seconden voor het einde van de veiling. Ik bied dan een 9voor mij aantrekkelijk) bedrag waarbij ik denk (en hoop) dat niemand meer in die laatste seconden meer biedt. Soms heb je dan pech en is iemand je net te snel af met het zelfde of iets hoger bod, maar vaak werkt deze manier van bieden het best.
  Dus niet te snel gaan bieden, maar wachten tot het laatste moment, als iedereen dit doet heb je een veel grotere kans op een zeer aantrekkelijke deal.

 22. Jenny op 27 januari 2012 11:29 am 

  Ook ik heb een mening over het snelle bieden op de site van vakantieveilingen.
  Na wat grondige bestudering zijn wij wel tot de conclusie gekomen dat er geen eerlijke veilingen zijn.
  Bijvoorbeeld bij de veilingen van Zwaluwhoeve die zo’n 20 uur per dag elke paar minuten voorbijkomen zitten mensen te bieden (van binnenuit) om de prijs op te drijven. Nooit zullen zij zelf een veiling winnen.
  Op dit moment zijn er veilingen van het Fletcher hotel (berucht en beroemd op vakantieveilingen) maar liefst 60x per uur worden er kamers geveild.
  De prijzen gaan absurd snel omhoog door constant dezelfde namen. Niemand twijfelt er meer aan dat deze veiling niet eerlijk verloopt en de mensen zelf hun eigen veiling zo hoog mogelijk verkopen.

 23. rianne op 26 februari 2012 12:36 pm 

  Ik heb een geschil met hotelkamerveiling.
  Ik heb daar zo vaak wat gekocht en dat verliep altijd goed tot nu.
  Mijn account is uit het niet geblokkeerd.
  Ik heb alles netjes betaald.1 keer is er een geschil geweest over iets wat ik niet geboekt had.

  Maar ja je raad het al ik kon betalen.
  Dit netjes gedaan. Voucher gekregen. Maar kan er nu niet bij om te boeken, want ze hebben ineens mijn account geblokkeerd uit het niets.
  Geen mail vooraf niks.

  Ik vind het schandalig. Mij eerst laten betalen en daqn mijn account blokkeren.

  Er zitten voor 200 euro vouchers in mijn account van hotels die ik nog moet boeken en dat kan niet omdat zij mij account geblokkeerd hebben.

  Als zij dit niet netjes oplossen ga ik juridische stappen tegen deze site ondernemen.

  Het voelt nu inderdaad als oplichting.

  Terwijl het er altijd leuk was.

 24. beppie op 11 maart 2012 4:30 pm 

  wij gaan al 3 jaar met vakantieveiling op vakantie vorig jaar in een kasteel in frankrijk perfect nu naar oosterijk
  ook leuk steeds met de kleindochters naar pretparken-apenheul
  varen door de grachten..nooit geen problemen gehad
  maar er zijn wel mensen die bieden 6 euro dan ineens 29euro en je ziet ze gelijk niet meer..dat is belachenlijk
  nou ik blijf bieden.maar haalt geen domme dingen uit

 25. diana op 2 mei 2012 10:47 pm 

  ik heb een reis gewonnen naar italie voor 6 personen.
  bij het kopje exclusief staat uiteraart administratiekosten,waarvan ik al wist.Maar ook toeristenbelasting ,stond erook bij.Ik vraag me af of ik nog bijkomende kosten krijg,want ik kan helemaal niet gaan.Het is al 5 mei nlm a.s.
  Kom ik er goed vanaf,of kan ik nog een hoop kosten verwachten van de camping ?
  weet iemand dit of eigen ervaring

 26. opa op 23 oktober 2012 3:41 pm 

  Bieden op vakantie veilingen kan soms inderdaad nep zijn
  je kunt het gelijk zien aan de manier van bieden…..zij drijven de prijs omhoog! Plus ik heb meegemaakt dat mijn 1e vakantie dag/vlucht begon om 23.30 uur en we vlogen terug om 1.30 uur s’nachts dus van een week 8 dagen hou je maar bitter weining over, nu snap ik waarom het goedkoper kan op vakantieveilingen! kijk dus heel goed uit met het bieden.

  Mvg, Opa

 27. aad op 23 december 2012 4:28 pm 

  Boek gewoon zelf Online dan weet je dat het goed komt.
  Het personeel van vakantieveilingen bieden gewoon mee.
  Laat je niet bedonderen.

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...