Wie lust er geen speculaas?

Met de koude herfst-  en wintermaanden brengen we gezelligheid weer in huis met het bakken van lekkernijen.  Kaarsjes aan, verwarming aan en bakken maar. Een verse gebakken speculaasje bij een kopje thee is moeilijk af te slaan.

Ingrediënten speculaas:

• 250 gr bloem

• 150 gr bruine basterdsuiker

• 100 gr boter

• 1/2 dl water

• 25 gr amandelen

• 20 gr speculaaskruiden

Bereidingswijze speculaas:

Verwarm als eerste de oven voor op 175 °C. (+/- 15 minuten voorverwarmen)

Meng bloem, suiker, speculaaskruiden door elkaar. Voeg vervolgens het restant van de ingrediënten toe, behalve de amandelen, en kneed onder toevoeging van water het geheel tot een soepele bal.

Zet de amandelen op met koud water, breng ze aan de kook en giet ze af. Pel ze en hak ze fijn. Of koop kant en klare amandelschaafsel.

Kneed de amandelen door het deeg. Rol het deeg met een deegroller uit en plaats op een ovenplaat. Plaats de ovenplaat in het midden van de oven en bak de speculaas bruin en gaar, in ongeveer 25 minuten.

Veel bakplezier!

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...