Kerstham volgens Arubaanse traditie

11 december 2012 door  
Geplaatst in Bijzondere kerstrecepten, Feestdagen, Kerst tips

Iedereen die met de Arubaanse cultuur in aanraking is geweest kent de traditionele KERSTHAM, klaargemaakt op een eigen authentieke wijze. Wij van KIESANDERS hebben voor u het origineel recept bemachtigt. 

Ingredienten voor de Kerstham:

  • 1 Kleine ham met bot, bij de slager te bestellen (2 tot 2,5 kg)
  • 150 gram Bruine suiker
  • 4 eetlepels Honing
  • 1 liter Rode wijn
  • 1 Grote groene paprika, grof gesneden
  • 5 Laurierblaadjes
  • 1/2 bos Peterselie, gesneden
  • 10 Kruidnagels
  • 1 Ui, grof gesneden
  • 5 teentjes Knoflook, gesneden
  • 1 Klein blikje ananasringen

Bereidingswijze Kerstham:

  • Breng de ham in de rode wijn aan de kook en voeg de paprika, laurierblaadjes, peterselie, ui, knoflook en bruine suiker toe. Laat het geheel een uur zachtjes koken.
  • Ham uit de wijn halen laten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Kerf met een scherp mes 10 kleine ruitjes (verdeeld over de ham) en steek in elk ruitje een kruidnagel.
  • Bestrijk de ham met de honing en laat hem in 45 minuten mooi bruin worden in de oven.
  • De ham uit de oven halen, kruidnagels verwijderen en garneren met de ananasringen.

Geniet van dit verrukkelijk gerecht.

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...