Verkoop je oude auto en bespaar geld

23 november 2013 door  
Geplaatst in Man, Speciale thema's

timthumbJe oude auto verkopen en geld besparen? Ja, dat kan. Sommige mensen gaan al zuchten bij het idee dat ze hun oude auto moeten gaan verkopen, maar het is heel simpel en je bespaart ook nog geld.

KiesAnders zet weer een aantal opties voor je op een rij.

Stel je rijdt nog in een oude onverwoestbare Suzuki Swift. Je denkt erover na om je oude geliefde Swift weg te doen. Maar welke opties heb je?

  • Je auto als sloopauto verkopen;
  • Je kunt je oude auto inruilen bij een garage;
  • Je auto verkopen via internet;
  • Je kunt je oude voertuig verkopen aan een inkoper.

Auto als sloopauto verkopen

Als je denkt dat je auto nergens meer in trek is, dan kun je het als sloopauto verkopen. Er zijn sloopgarages die werken met een milieukeurmerk. Dit houdt in dat een sloopauto eerst volledig wordt gestript, zodat alle materialen gescheiden worden en er verantwoord met afval kan worden omgegaan. Milieubewust omgaan met het ontdoen van onze oude afgeschreven voertuigen is zeker de moeite waard om te overwegen.

Auto inruilen

Laat voor de zekerheid je auto taxeren bij een aantal verschillende garages. De aangeboden prijzen kunnen erg uiteen lopen.

Auto verkopen via internet

Dagelijks horen we op de radio reclames die je uitnodigen je oude auto via de grote vraag en aanbod sites te verkopen. Dit is de populairste optie in deze tijd. Autoverkoopsites schieten als paddenstoelen uit de grond. Het voordeel van deze sites is dat het een groot publiek aantrekt. Het bereik van internet is groot. Het nadeel is echter dat er totaal geen toezicht is op kwaliteit, betrouwbaarheid. De personen achter de advertenties blijven vrij anoniem. Oplichters kunnen hun slag slaan.

Auto verkopen aan een auto-inkoper

Waar moet je op letten bij verkoop van je auto aan een auto-inkoper?

  • Contant geld;
  • Directe afhandeling van RDW procedure;
  • Indien gewenst, auto ophaalservice.

Succes met de verkoop van je oude auto.

 

Reacties

Wij vinden het leuk als je je gedachten of mening met ons deelt...